Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy (bez jména a emailu) nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

neděle 25. srpna 2013

Pozor nespoléhejte se jen na indexaci na FamilySearch

Procházím v současné době jednu mou větev a ta se nachází na Slovensku. Velkým pomocníkem je zaindexování narozených, ale pozor i když budete eliminovat nedostatky při čtení matrik lidmi co je indexují, stále nalézám, že ne vše se nalézá v dané oblasti v indexu, například v matrice jsem je nalezl, ale v indexu danou osobu nenajdu ani při variantách hledání vlastní osoby nebo jeních rodičů. A jak jsem zjistil není to ojedinělí případ a to vůbec nemluvím o, že daná osoba se vdává a v narozených není k nalezení a podle výskytu daného příjmení se nikde nenajde.

Dále jsem našel nějaké matriky co jsou k otevření jen pomocí nalezení v indexu, ale celá zdigitalizovaná matrika se nedá listovat a mám podezření, že by se tam mohla nacházet alespoň část lidí co jinde nemůžu najít a pokud nenajdu nějaký způsob jak otevřít matriky co jsou vedeny jen pod číslem filmu nevím jak to řešit. Neví někdo co s tím? 

Ono už stačí problém, že na rozdíl od našich matrik neuvádí u narozených prarodiče a u oddaných to samé, to se to při výskytu několika příjmení a osobních jmen věci taky moc neusnadňuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat